Branding και τουριστικοί προορισμοί: Η ολιστική προσέγγιση του Έργου ADRION 5 SENSES

H περίπτωση του ADRION 5 SENSES, ευρήματα και συμπεράσματα από την ανάπτυξη του brand και πώς μπορεί να αναπαραχθεί η διαδικασία σε άλλες περιοχές. Πώς να υιοθετήσετε την ολιστική προσέγγιση των πέντε αισθήσεων κατά τη δημιουργία στρατηγικών branding
Έναρξη: Καθημερινά
Έναρξη: Καθημερινά
Γλώσσα: Ελληνικά (με Αγγλικούς Υπότιτλους)
Βεβαίωση Ολοκλήρωσης
Εισαγωγικό
Έργο: ADRION 5 SENSES

Στοιχεία Προγράμματος:

Γλώσσα: Ελληνικά (με Αγγλικούς Υπότιτλους)
Βεβαίωση Ολοκλήρωσης
Εισαγωγικό
Έργο: ADRION 5 SENSES

Σχετικά με το μάθημα

Το μάθημα αυτό προσφέρεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, στα πλαίσια υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου έργου ADRION 5 SENSES (www.adrion5senses.eu)

Στόχοι του μαθήματος είναι να:

  • γνωρίσετε το ρόλο του branding στη διαχείριση προορισμών
  • σας δείξει πώς χτίζεται ένα brand (βήματα και διαδικασίες)
  • σας παρουσιάσει την  περίπτωση του ADRION 5 SENSES, όπως τα ευρήματα και τα συμπεράσματα από την ανάπτυξη του brand και πώς μπορεί να αναπαραχθεί η διαδικασία σε άλλες περιοχές
  • σας δείξει πώς να υιοθετήσετε την ολιστική προσέγγιση των πέντε αισθήσεων κατά τη δημιουργία στρατηγικών branding

 

Σχετικά με το Έργο ADRION 5 SENSES

Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του έργου «ADRION 5 SENSES – Building the ADRION Brand Name in Tourism: Indulging all Five Senses» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg ADRION 2014-2020.

Ο κύριος στόχος του Προγράμματος είναι να λειτουργήσει ως οδηγός πολιτικής και καινοτόμος για τη διακυβέρνηση, προωθώντας την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μεταξύ των κρατών εταίρων, αξιοποιώντας τους πλούσιους φυσικούς, πολιτιστικούς και ανθρώπινους πόρους, καθώς και ενισχύοντας την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις χώρες Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σλοβενία.

Το Έργο ADRION 5 SENSES

Το έργο ADRION 5 SENSES έχει ως στόχο την οικοδόμηση και προώθηση του σήματος ADRION στον τουρισμό ικανοποιώντας και τις πέντε αισθήσεις των τουριστών. Το έργο προωθεί το μοντέλο του αειφόρου τουρισμού, που βασίζεται σε καινοτόμα, υψηλής ποιότητας, τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες.
Το έργο ADRION 5 SENSES, προσεγγίζει ολιστικά τις πέντε αισθήσεις – όραση – ακοή – όσφρηση – γεύση – αφή – και στοχεύει στην αύξηση χρήσης τεχνικών αισθητηριακού μάρκετινγκ στην περιοχή Αδριατικής – Ιονίου (ADRION), καθώς και την χρήση σχετικών στρατηγικών και εργαλείων. Απώτερος σκοπός είναι η ενίσχυση του προορισμού ADRION.
Το έργο ADRION 5 SENSES αξιοποιεί την φυσική/πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής της ADRION, ώστε να επιτύχει την ικανοποίηση των επισκεπτών και την «αφοσίωση» τους στον συγκεκριμένο προορισμό. Ταυτόχρονα το έργο αξιοποιεί τα κοινά χαρακτηριστικά της περιοχής της Αδριατικής – Ιονίου, αλλά και την μοναδική ταυτότητα της κάθε περιοχής.

Εκπαιδευτικές Δράσεις

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Έργου ADRION 5 SENSES, η Περιφέρεια Ηπείρου ανέπτυξε το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με σκοπό οι επαγγελματίες του τουρισμού να εξοικειωθούν με τις μεθόδους Branding που χρησιμοποιεί το έργο Adrion5Senses ώστε να μπορέσουν να προσελκύσουν νέους επισκέπτες στην Περιφέρεια καθώς και να επικοινωνήσουν καλύτερα τα αισθητηριακά προϊόντα τους.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι μπορούν να το παρακολουθήσουν στο σύνολο του ή να επιλέξουν ενότητες του ενδιαφέροντος τους.
Η εκτιμώμενη διάρκεια ενασχόλησης για την ολοκλήρωση του είναι 8 ώρες. Στη διάρκεια συνυπολογίζεται το πρότυπο εκπαιδευτικό υλικό (βίντεο) καθώς και η αυτομελέτη των πηγών και αναφορών. Καθώς το γνωστικό αντικείμενο εμπεριέχει αρκετούς όρους και εργαλεία διεθνούς εμβέλειας, κρίνεται απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας, ώστε ο εκπαιδευόμενος να λάβει τα μέγιστα δυνατά οφέλη από την εκπαίδευση. Το πρότυπο εκπαιδευτικό υλικό (βίντεο) είναι στην ελληνική γλώσσα αλλά με αναφορές και χρήση εργαλείων και πηγών στην αγγλική. Η πλειοψηφία των πηγών και αναφορών, καθώς και το επιπρόσθετο υλικό μελέτης (παραγωγής τρίτων) είναι στην αγγλική.

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, θα σας παρακαλούσαμε να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα αξιολόγησης της εκπαιδευτικής σας εμπειρίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Έργο ADRION 5 SENSES παρακαλούμε επισκεφθείτε:
www.adrion5senses.eu
https://adrion5senses.adrioninterreg.eu/

Τεχνικός Σύμβουλος διαχείρισης και υλοποίησης του Έργου είναι η TREK Development. Α.Ε.

η ομάδα ADRION 5 SENSES

Αναλυτικά Περιεχόμενα Μαθήματος

Η ολιστική προσέγγιση του Έργου ADRION 5 SENSES

 Τι είναι το Digital Marketing και γιατί να το εφαρμόσουμε (Video στα Ελληνικά) 
Branding και τουριστικοί προορισμοί: Η ολιστική προσέγγιση του Έργου ADRION 5 SENSES - ΔΩΡΕΑΝ
ΚΟΣΤΟΣ: Δωρεάν
Εκκαθάριση
elEL
Letstudy Logomark

Η γνωμη σας μετραει

Πείτε μας ποιο μάθημα θα σας ενδιέφερε να αναπτύξουμε ως επόμενο στην πλατφόρμα του Letstudy

Στο παρακάτω πεδίο καταχωρήστε το email σας, στην περίπτωση που θέλετε να σας ενημερώσουμε εάν δημιουργηθεί το μάθημα που προτείνατε
Letstudy Logomark

Εισάγετε το username ή το email σας μαζί με τον κωδικό σας, για να συνδεθείτε στο Letstudy