ΔΩΡΕΑΝ Ημερίδα:

Επίκαιρα Θέματα Ψυχιατροδικαστικής

29 Ιουλίου, 2022
Παρασκευή

17:00
(΄Ώρα Ελλάδος)

ΔΩΡΕΑΝ
με εγγραφή

Βεβαίωση Παρακολούθησης
Σε όλους τους συμμετέχοντες

Λόγω της τεράστιας ζήτησης για την ημερίδα, οι διαθέσιμες θέσεις έχουν συμπληρωθεί.

Το Webinar θα καταγραφεί οπότε όσοι το επιθυμείτε μπορείτε να δείτε την βιντεοσκόπηση του μέσα από το κανάλι της Letstudy στο YouTube.

Ακολουθήστε τη σελίδα της Letstudy στο Facebook πατώντας εδώ, ώστε να ενημερωθείτε όταν θα είναι διαθέσιμο

Η ημερίδα “Επίκαιρα Θέματα Ψυχιατροδικαστικής” διοργανώνεται από το Τμήμα Ιατρικής της Σχολή Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με:

  • την ΕΨΔΕ (Ελληνική Ψυχιατροδικαστική Εταιρεία)
  • τον Κλάδο Ψυχιατροδικαστικής της ΕΨΕ (Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία)
Προεδρείο:
  • Κ. Φουντουλάκης, Καθηγητής Ψυχιατρικής ΑΠΘ
  • Φ. Χατζηνικολάου, Αν. Καθηγητής Ιατροδικαστικής ΑΠΘ
  • Δ. Τσακλακίδου, Διευθύντρια ΕΣΥ

SPEAKERS

Δρ Α. Βούρδας
Παιδοψυχίατρος

"Γονεϊκή Αποξένωση:
μια Διαγνωστική Πρόκληση"


Ο Απόστολος Βούρδας είναι απόφοιτος και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στην Παιδοψυχιατρική στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας. Από το 2000 είναι εκλεγμένο μέλος του Royal College of Psychiatrists. Εργάστηκε ως Consultant στο Maudsley Hospital και στο Institute of Psychiatry στο Λονδίνο επί σειρά ετών. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα συνεργάστηκε για 7 χρόνια ως ερευνητής και μέλος ΔΕΠ στην Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσ. Παίδων «Η Αγία Σοφία». Το επιστημονικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά και βιβλία. Εξειδικεύεται στον τομέα της Ψυχιατροδικαστικής και της Διαταραχής Ελλειματικής Προσοχής (ΔΕΠ-Υ). Είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας. Είναι συγγραφέας και δημιουργός της Μεθόδου «Θετικοί Γονείς Χαρούμενα Παιδιά». Έχει συγγράψει στα βιβλία «Ψυχιατροδικαστική», «Ψυχιατροδικαστική Παιδιού και Εφήβου» και «Ο Κύκλος της Κακοποίησης».

Δρ Γ. Καλέμη
Κλινική Ψυχολόγος

"Ενδοοικογενειακή Βία και
Γυναικοκτονίες"


Η κα Καλέμη Γεωργία αποφοίτησε από το ΤΕΙ Αθηνών Επισκεπτών Υγείας(1989-1993). Έχει επίσης αποκτήσει Πτυχίο Ψυχολογίας από την σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (2000-2002) και αργότερα Master in Sciences (MSc) στην Κοινωνική Ψυχιατρική (Ενηλίκων και Παιδιών) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2003-2005) καθώς και Διδακτορικό στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοδυναμική Προσέγγιση στην Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία, με επιβλέποντες τον κ. Σακελαρόπουλο και την κα Καραμανωλάκη.. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στην Ψυχομετρική Αξιολόγηση με MMPI-2 MMPI-1, WAIS-III, PDQ-4 κ.λπ. Η κυρία Καλέμη Γεωργία ξεκίνησε να εργάζεται ως Επισκέπτρια Υγείας στην Παθολογική Κλινική «Στ. Ελένη», Πειραιάς (1993-1996). Αργότερα εργάστηκε ως Επισκέπτρια Υγείας στο Κέντρο ελέγχου ειδικών λοιμώξεων (1996-1997) και στη συνέχεια εργάστηκε ως Επισκέπτρια Υγείας στην αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας (1997-2003). Η κα Καλέμη Γεωργία ξεκίνησε να εργάζεται ως Ψυχολόγος στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας (2003-2004) και από το 2004 έως σήμερα εργάζεται ως Ψυχολόγος στη Β’ Ψυχιατρική Κλινική, του ΠΓΝ Αττικόν. Είναι υπεύθυνη Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας εσωτερικών ασθενών (ψυχοδυναμική προσέγγιση)καθώς και Ψυχομετρικής αξιολόγησης αυτών. Είναι υπεύθυνη ψυχολόγος στο Τμήμα Ψυχιατροδικαστικής. Διδακτικά έχει πολλές ώρες διδασκαλίας στην εκπαίδευση ενηλίκων καθώς και επόπτρια φοιτητών ψυχολογίας Είναι διδάσκουσα στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα: Ιατροδικαστικής Ψυχιατρικής (Ιατρική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης),Ψυχιατροδικαστικής( Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια τόσο στην οργανωτική επιτροπή όσο και σε παρουσιάσεις. Επίσης έχει συγγράψει 15 κεφάλαια για Ελληνικά συγγράμματα και έχει 14 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Α. Δουζένης
Καθ. Ψυχιατρικής / Ψυχιατροδικαστικής ΕΚΠΑ

"Ψυχοπαθολογικά Χαρακτηριστικά Γυναικοκτόνων "

Ο Αθανάσιος Δουζένης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έλαβε μεταπτυχιακό (M.Med.Sci) στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου του Sheffield και διδακτορικό στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Έλαβε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής το 1992 στην Μ. Βρετανία (Λονδίνο) όπου και εργάσθηκε. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1995 και αρχικά εργάσθηκε στον ΟΚΑΝΑ όπου συμμετείχε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των Προγραμμάτων Υποκατάστασης μέχρι το 2000. Εκλέχθηκε Λέκτορας Ψυχοϊατροδικαστικής της Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στην συνέχεια Επίκουρος (2005) και εν συνεχεία Αναπληρωτής Καθηγητής(2012). Το 2017 εκλέχθηκε τακτικός Καθηγητής Ψυχιατρικής - Ψυχοϊατροδικαστικής. Προσφέρει υπηρεσίες στην Β Ψυχιατρική κλινική ΕΚΠΑ στο ΠΓΝ Αττικόν από την ίδρυση της (2000).Διηύθυνε την Β΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ από το 2013 μέχρι το 2020. Έχει ιδρύσει το Τμήμα Ψυχιατροδικαστικής. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας (ΕΨΔΕ) από την ίδρυση της. Είναι ιδρυτής και διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψυχιατροδικαστική» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έχει επιμεληθεί την έκδοση 3 βιβλίων (Ψυχιατροδικαστική, Ψυχιατροδικαστική Παιδιών και Εφήβων και Ηθική και Δεοντολογία στην Ψυχική Υγεία). Έχει συγγράψει 41 κεφάλαια για Ελληνικά συγγράμματα και 9 με διεθνείς εκδότες. Έχει 170 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και συντελεστή απήχησης με h index στο Scopus 22 και στο Google Scholar 30 με 33010 αναφορές Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Ι. Ριζάβας
Νοσηλευτής

"Οι Τεχνικές Αποκλιμάκωσης, η Ανάγκη Γνώσης & Εφαρμογής τους"

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής ΄Β της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας. Κάτοχος τίτλου ειδικότητας «Νοσηλευτή Ψυχικής Υγείας» και των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών «Διασυνδετική Ψυχιατρική: Απαρτιωμένη Φροντίδα Σωματικής & Ψυχικής Υγείας» και «Ψυχιατροδικαστική». Από το 2019 είμαι υποψήφιος διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Εργάζομαι στο ΨΝΑ Δαφνί από το 1998. Έχω υπηρετήσει στο ΤΕΠ, σε ψυχιατρικές κλινικές και σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Είμαι μέλος του 1ου Περιφερειακού Τμήματος Αττικής και Νήσων του Αιγαίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), πρόεδρος του Τμήματος Ψυχιατροδικαστικής του Επιστημονικού Τομέα Ψυχικής Υγείας της ΕΝΕ και εκπρόσωπος των νοσηλευτών στο ΔΣ της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας (ΕΨΔΕ).

Διοργάνωση

Aristotle University of Thessaloniki
Health Sciences

MSC ‘CLINICAL MENTAL HEALTH’
SCHOOL OF MEDICINE
FACULTY OF HEALTH SCIENCES
ARISTOTLE UNIVERSITY OF THESSALONIKI GREECE

Σε συνεργασία με

13882265_1670526569939340_1896880482778896744_n

Ελληνική Ψυχιατροδικαστική Εταιρεία

epse

Κλάδος Ψυχιατροδικαστικής της ΕΨΕ (Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία)

elEL
Letstudy Logomark

Η γνωμη σας μετραει

Πείτε μας ποιο μάθημα θα σας ενδιέφερε να αναπτύξουμε ως επόμενο στην πλατφόρμα του Letstudy

Στο παρακάτω πεδίο καταχωρήστε το email σας, στην περίπτωση που θέλετε να σας ενημερώσουμε εάν δημιουργηθεί το μάθημα που προτείνατε
Letstudy Logomark

Εισάγετε το username ή το email σας μαζί με τον κωδικό σας, για να συνδεθείτε στο Letstudy