Γίνε στη Letstudy

Γιατί να δημιουργήσετε ένα Μάθημα ή Σεμινάριο στη Letstudy?

Με τη δημιουργία ενός Μαζικού Ανοιχτού Διαδικτυακού Μαθήματος (MOOC) η Σεμιναρίου στη Letstudy έχετε τα παρακάτω οφέλη

ΕΜΠΕΙΡΙΑ & ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Με τη δημιουργία Online μαθημάτων στο Letstudy μπορείτε να αποκτήσετε εκπαιδευτική εμπειρία και να την εντάξετε στην επαγγελματική σας εργαλειοθήκη. Ακόμη και αν έχετε πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία, μπορείτε να προσελκύσετε ένα ευρύτερο κοινό με αποτέλεσμα την αναγνωρισιμότητα σας ως Επαγγελματίας αλλά και Ειδικός στην Εκπαιδευτική ενότητα που θέλετε να παρουσιάσετε

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ

Κάθε φορά που ένας εκπαιδευόμενος συμμετέχει στο μάθημα που έχετε ανεβάσει στη Letstudy, σας αποδίδονται τα αντίστοιχα ποσά δικαιωμάτων και αυτό αυξάνεται πολλαπλασιαστικά, ανάλογα και με τον αριθμό των μαθημάτων που ανεβάζετε στη Πλατφόρμα Διαδικτυακής Εκπαίδευσης της Letstudy

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

Θέλετε να δημιουργήσετε ένα Online μάθημα αλλά δεν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις ή τον εξοπλισμό? Η Letstudy μπορεί να αναλάβει τη δημιουργία όλων των Video που απαρτίζουν το μάθημα σας, μπορεί να δημιουργήσει όλες τις δραστηριότητες του μαθήματος (Quiz, Ασκήσεις) και να φιλοξενήσει το μάθημα σας και όλο το υλικό στην δική της πλατφόρμα. Με αυτό τον τρόπο, το μόνο που σας απασχολεί είναι η υποστήριξη των εκπαιδευόμενων που παρακολουθούν το μάθημα σας

Συχνά Ερωτήματα

Η συντόμευση MOOC βγαίνει από τα αρχικά των λέξεων Massive Open Online Courses που στα Ελληνικά μεταφράζεται σε Μαζικά Ανοιχτά Διαδικτυακά Μαθήματα. Τα MOOCs αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές τάσεις στην διαδικτυακή εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια. 

Ο όρος “μαζικά” αναφέρεται στο γεγονός ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός μαθητών μπορεί να έχει πρόσβαση στο μάθημα. Ο όρος “ανοιχτά” έχει ερμηνευτεί  ότι οποιοσδήποτε με πρόσβαση στο Internet μπορεί να γραφτεί στο μάθημα, να αποκτήσει πρόσβαση στο υλικό αλλά και να αλληλεπιδρά με τους ομότιμούς του. Ο όρος “διαδικτυακά” αφορά στο γεγονός ότι όλο το μάθημα διεξάγεται μέσω Internet. Τέλος, ο όρος “μαθήματα” αναφέρεται στη δομή του περιεχόμενου που συνήθως είναι η ίδια δομή που έχει και ένα αντίστοιχο Πανεπιστημιακό μάθημα.

Ουσιαστικά, ένα MOOC περιέχει μαθήματα μέσω Video, που είναι και η βασική πηγή των πληροφοριών, και άλλες δραστηριότητες που επιτυγχάνουν καλύτερη μάθηση όπως Mini Quiz γνώσεων με ερωτήσεις κλειστού ή ανοιχτού τύπου, εργασίες, δραστηριότητες αξιολόγησης (peer review), επικοινωνία με τους άλλους εκπαιδευόμενους, τον διδάσκοντα αλλά και τους βοηθούς του μαθήματος μέσω Forum και άλλες δραστηριότητες.

Στη Letstudy χρησιμοποιούμε την πλέον διάσημη και εξειδικευμένη επάνω στην παροχή μαθημάτων MOOCs πλατφόρμα, την Open Edx. Η Open edX πλατφόρμα δημιουργήθηκε από έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους MOOCs παγκοσμίως, τον οργανισμό edX.

Η πλατφόρμα Open edX χρησιμοποιείται από πληθώρα ακαδημαϊκών ιδρυμάτων Παγκοσμίως για την παροχή MOOC και αυτό γιατί περιλαμβάνει εργαλεία με τα οποία μπορεί ο Εκπαιδευτής να στήσει πληθώρα δραστηριοτήτων αλλά διαθέτει και μηχανισμό με τον οποίο μπορεί κάποιος προγραμματιστής να αναπτύξει το δικό του πρόσθετο με σκοπό να επεκτείνει τη λειτουργικότητα της πλατφόρμας.

Ένα MOOC στη Letstudy μπορεί να έχει δύο μορφές:

 • συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης του μαθήματος καθώς και διορίες ολοκλήρωσης των δραστηριοτήτων
 • χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης και λήξης του μαθήματος. Τα μαθήματα αυτά  χαρακτηρίζονται ως “αυτομελέτη“.

Ανάλογα με το μάθημα, εκτός από τα Video που είναι το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό, ο εκπαιδευόμενος μπορεί να συναντήσει δραστηριότητες, όπως:

 • Mini Quiz με ανοιχτού ή/και κλειστού τύπου ερωτήματα (συνήθως μετά από κάθε μάθημα)
 • Εβδομαδιαία Quiz γνώσεων
 • Ασκήσεις και εργασίες
 • Δραστηριότητες αξιολόγησης των συν-εκπαιδευομένων (peer review)
 • Εξτρα σημειώσεις του μαθήματος

Η Letstudy μπορεί να σας βοηθήσει σε όλα τα στάδια ανάπτυξης και δημιουργίας ενός MOOC τα οποία είναι:

 • Αποστολή Templates με τις πληροφορίες που πρέπει να καταγράψετε με σκοπό να δημιουργηθεί ο κορμός του μαθήματος
 • Καταγραφή του οπτικοακουστικού υλικού (Video) (Σε περίπτωση που δεν υπάρχει έτοιμο ή δεν έχετε πρόσβαση σε εξοπλισμό ηχογράφησης)
 • Επεξεργασία των Video ώστε να είναι έτοιμα να ανέβουν στο μάθημα
 • Φιλοξενία του μαθήματος στην πλατφόρμα της Letstudy
 • Δημιουργία και παραμετροποίηση του μαθήματος στην πλατφόρμα του Open edX που χρησιμοποιεί η Letstudy
 • Δημιουργία και παραμετροποίηση των δραστηριοτήτων που θα πλαισιώνουν το μάθημα

Με βάση όλα τα παραπάνω, το μόνο πράγμα που θα έχετε εσείς να κάνετε είναι να δημιουργήσετε τον κορμό του μαθήματος.

Η Letstudy προωθεί όλα τα μαθήματα που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα της μέσω των Social Media της εταιρίας (με αναρτήσεις αλλά και πληρωμένες προωθήσεις), μέσω ενημερωτικών Newsletter σε όλη τη βάση των εκπαιδευόμενων που έχουν κατα καιρούς παρακολουθήσει κάποιο μάθημα αλλά και μέσα από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και websites.

Επίσης, η Letstudy χρησιμοποιεί ολοκληρωμένο πλάνο προώθησης σε Digital Marketing και τεχνικές SEO (Search Engine Optimization).

Φυσικά, εάν κάποιος εκπαιδευτής διαθέτει δικά του κανάλια προώθησης (Social media, blog κτλ), προτείνεται η προώθηση των μαθημάτων και από τον ίδιο, με σκοπό τη ταχύτερη ενημέρωση του κοινού και των εκπαιδευομένων που θα παρακολουθήσουν το μάθημα.

Οι υποχρεώσεις των εκπαιδευτών της Letstudy είναι η υποστήριξη του μαθήματος, όσο βρίσκεται ανεβασμένο στην πλατφόρμα του. Εάν υπάρχουν εβδομαδιαίες εργασίες που πρέπει να διορθώνονται, θα πρέπει αυτές να είναι έτοιμες στην ώρα τους και διαθέσιμη η βαθμολογία στους εκπαιδευόμενους. Επίσης, ερωτήματα των εκπαιδευόμενων θα πρέπει να απαντώνται μέσα στο forum του μαθήματος και ο εκπαιδευτής να φροντίζει να ενημερώνει το υλικό σε περίπτωση που προκύψουν κάποιες αλλαγές / αναβαθμίσεις.

Οι προϋποθέσεις για να γίνει δεκτός κάποιoς εκπαιδευτής στη Letstudy είναι:

 • Να χαρακτηρίζεται από συνέπεια και διάθεση συνεργασίας 
 • Να διαθέτει αποδεδειγμένη εμπειρία επάνω στο μάθημα που επιθυμεί να διδάξει
 • Να είναι διαθέσιμος να υποστηρίξει το μάθημα όσο αυτό βρίσκεται στην πλατφόρμα της Letstudy

Επικοινωνήστε με τη Letstudy για να μάθετε περισσότερα

elEL
Letstudy Logomark

Η γνωμη σας μετραει

Πείτε μας ποιο μάθημα θα σας ενδιέφερε να αναπτύξουμε ως επόμενο στην πλατφόρμα του Letstudy

Στο παρακάτω πεδίο καταχωρήστε το email σας, στην περίπτωση που θέλετε να σας ενημερώσουμε εάν δημιουργηθεί το μάθημα που προτείνατε
Letstudy Logomark

Εισάγετε το username ή το email σας μαζί με τον κωδικό σας, για να συνδεθείτε στο Letstudy