Μία εντυπωσιακή αντίφαση στο χώρο των Start ups

Εδώ και κάποια χρόνια ακούμε ειδήσεις και ομιλίες για τη στρατηγική σημασία των νεοφυών επιχειρήσεων, των γνωστών startups

Συνήθως οι όποιες αναλύσεις επικεντρώνονται στις δυσκολίες του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, στην υψηλή φορολογία και την έλλειψη υποδομών.

Σπάνια όμως ακούγεται πως υπάρχει ένα τρομακτικό κενό σε ανθρώπινο δυναμικό στον χώρο των προγραμματιστών ( developers) και σπάνια γίνονται αναλύσεις για την κρίσιμη αυτή έλλειψη η οποία υπονομεύει την επιτυχία τέτοιων προσπαθειών .

Στο εξωτερικό όταν κάποιος πάρει έγκριση και χρηματοδότηση για μια καλή ιδέα πρακτικά ξεκινάει με μία εταιρείας στημένη και οργανωμένη «με το κλειδί στο χέρι» ενώ στην Ελλάδα τα εμπόδια ακόμη παραμένουν εκπληκτικά.

Η χαριστική βολή όμως δίνεται με την έλλειψη των τόσο απαραίτητων προγραμματιστών που αποτελούν την ραχοκοκαλιά οποιουδήποτε τέτοιου project.

H ουσία του θέματος είναι πως ακόμη και οι απόφοιτοι των σχετικών Πανεπιστημιακών Σχολών δεν έχουν ικανοποιητική και πλήρη κατάρτιση στις απαραίτητες γλώσσες που ζητιούνται στην Αγορά Εργασίας, ενώ είναι γεγονός πως αρκετοί εξαιρετικά ταλαντούχοι προγραμματιστές δεν έχουν περάσει ούτε έξω από το Πανεπιστήμιο όταν σε εξαιρετικά μικρές ηλικίες μπορούν να στήσουν μόνοι τους πλήρη συστήματα με υψηλές απαιτήσεις σε γράψιμο κώδικα.

Η Ελλάδα λοιπόν αποτελεί ακόμη ένα land of opportunity όπου οι καταρτισμένοι developers έρχονται αντιμέτωποι με τρομερές ευκαιρίες ή συχνά απλώς επιλέγουν να εργαστούν στο εξωτερικό και πολύ συχνά εξ αποστάσεως .

Απαιτεί κόπο και σύστημα το να τα καταφέρεις στο αντικείμενο. Είναι όμως εφικτό ακόμη και αν κάποιος αποφασίσει να κάνει μια στροφή στην καριέρα του σε μεγαλύτερη ηλικία.

Απαιτεί επίσης ποιοτική διδασκαλία και συνεχή φροντίδα του σπουδαστή, κάτι στο οποίο το Letstudy εξειδικεύεται και συστηματικά εργάζεται ως προς το να βελτιώνει την εκπαιδευτική του παροχή και υποστήριξη.

Κινηθείτε τώρα στην Αγορά των developers, τολμήστε το και η ίδια η ζήτηση για καλούς προγραμματιστές θα σας ανταμείψει εντυπωσιακά εφόσον κάνετε το πρώτο σας βήμα.

Το Letstudy θα είναι μαζί σας με συνεχή υποστήριξη, χαμηλό κόστος και εξατομικευμένη βοήθεια.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Σας άρεσε αυτό το άρθρο? Μοιραστείτε το …